pycke

De herrijzenis van baron Amedée Pycke de Peteghem

Ooit gedroomd van een leven in een origineel kasteel? U krijgt van ons een getuigenis uit de eerste hand, van kasteelheer Amedée Pycke de Peteghem himself!

De baron verwelkomt u met open armen in zijn nederig stulpje! En wie kan u beter rondleiden in het kasteel van Poeke, dan één van de laatste kasteelbewoners, een markant figuur bovendien die alles weet over de vorige bewoners en over de dagelijkse gang van zaken op het kasteeldomein?

Zijn boeiende getuigenissen en waterval aan anekdotes zorgen ervoor dat zowel jong als oud zich moeiteloos kunnen inleven in het kasteelleven zoals het ooit was. Kinderen krijgen leuke opdrachtjes tijdens de rondleiding, de volwassenen vernemen intussen alles over het Kasteel van Poeke, een parel in het landschap, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Deze wandeling kan eventueel ook uitgebreid worden tot een dagprogramma, met een heerlijke fietstocht in het groot Buskampveld iets buiten Aalter, waarin we de rol van landbouw op het landschap verder belichten. Maar dat zal zonder de baron zijn, daar is hij namelijk net een paar eeuwen te oud voor geworden!