Voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs organiseren de Meetjeslandse gidsen stadswandelingen die kaderen in het leerprogramma. Dankzij het boeiend verhaal van onze gespecialiseerde gidsen wordt de verbeelding geprikkeld waardoor de leerlingen geschiedenis ook echt beleven!

De inhoud van de wandeling varieert naargelang de keuze van de leraar en kan steeds op vraag aangepast worden aan de actualiteit en of het leerplan.

IVM

Bezoek aan IVM

Een bezoek aan een afvalcentrale?
Een ware ontdekkingstocht!

IVM werkt samen met 15 steden en gemeenten aan een afval- en milieubeleid. We bezoeken hun indrukwekkende afvalverwerkingscentrale in Eeklo en laten je er vanalles zien over het goud van de 21ste eeuw: ons afval.

zonneberg

Zonneberg, Zelzate - Evergem

Hoe een gipsstort nu 4000 gezinnen van groene stroom voorziet… In juni 2010 werd de gipsberg en de voormalige Kuhlmannsite overgekocht door een consortium van verschillende bedrijven. Het gebied werd omgedoopt in ‘Terranova’, nieuwe aarde. De naam kon niet toepasselijker zijn… 

Ontdek de grens tijdens WO I

Ontdek het leven achter de frontlijn, in het Etappengebied en kruip in de huid van de grenssmokkelaars!Tijdens de oorlog kregen vooral de gemeentes aan de grens met het neutrale Nederland het zwaar te verduren. Drie Boekhoutenaren werden voor hun betrokkenheid aan smokkel en spionage met de dood bestraft!