Brouwzaal_051

Exclusief: bezoek Brouwerij Van Steenberge

Meetjeslandse Gidsen zijn vanaf heden de gidspartner van Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde, een brouwerij waar geschiedenis en toekomst elkaar de hand reiken.

De geschiedenis van Brouwerij Van Steenberge, een vaste waarde in de Meetjeslandse regio, reikt terug tot 1784, met de oprichting van de kleine brouwerij ‘De Peer’. Wat volgde in de eeuwen daarna, was een bewogen geschiedenis met talrijke naamsveranderingen. ‘De Peer’ werd ‘Schelfaut’, dat vervolgens transformeerde in ‘Bios’, om tot slot bij ‘Brouwerij Van Steenberge’ te eindigen.

Nu, bijna 250 jaar na de oprichting, is de brouwerij een grote speler op de nationale en internationale biermarkt. Brouwsels als Piraat, Augustijn en Gulden Draak rijgen de internationale prijzen aan mekaar en exportcijfers blijven jaar na jaar stijgen. Sinds 2017 worden de voornoemde bieren gebrouwen en gebotteld in een state-of-the-art complex, dat een bezoek dubbel en dwars waard is.

Meetjeslandse Gidsen zijn de exclusieve partner van Brouwerij Van Steenberge om hierin groepen rond te leiden. Wij geven u blik op alle brouwinstallaties, vertellen honderduit over de historiek van Brouwerij Van Steenberge én laten u uiteraard een en ander proeven. Een must voor elke bierliefhebber!