Ondergedompeld in Aalter

Graven van Vlaanderen, de revolutie van Gent of het graven van de Brugse Vaart: bij elke belangrijke gebeurtenis in deze contreien door de eeuwen heen speelde Aalter een belangrijke rol.

Een historische wandeling door het centrum van Aalter leest als een historische roman. Graven, geuzen, schuilkelders uit de Wereldoorlog: je vindt het er allemaal op een zakdoek. Meetjeslandse Gidsen tonen het je met plezier!

De historische centrumwandeling brengt je langsheen de mooiste monumenten van Aalter. We duiken in de geschiedenis van 22 historische plaatsen, zoals het Hoefijzer, Villa Snoeck, het Roelandtshuis, het oud en nieuw gemeentehuis, de Teerlingmolen en het Hof van Praet. Wist je trouwens dat het Hof van Praet samen met de kerk vernield werd door opstandige geuzen? En dat er onder de Boomgaard nog steeds een schuilkelder is uit de Tweede Wereldoorlog? Indien mogelijk bezoeken we de Sint-Corneliuskerk ook binnen!

Deze wandeling kan eventueel ook uitgebreid worden tot een dagprogramma, met een heerlijke fietstocht in het groot Buskampveld iets buiten Aalter, waarin we de rol van landbouw op het landschap verder belichten.