't Groot Goed: een bezoek aan de Huysmanhoeve

Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve is de plek bij uitstek in het Meetjesland voor een prachtige (mid)daguitstap. We leiden je graag rond op dit historische hoevelandgoed.

De Huysmanhoeve is een van de best bewaarde historische sites in het hele Meetjesland. ‘t Groot Goed, zoals de site oorspronkelijk heette, heeft geschiedkundige wortels die teruggaan tot diep in de 13de eeuw. Doorheen de eeuwen heeft het meerdere functies gekend, voornamelijk religieus van aard. Die functie is ze tegenwoordig al even verloren: de Huysmanhoeve doet nu enkel nog dienst als bezoekerscentrum voor bezoekers die het Meetjesland willen doorgronden.

Maar er valt nog steeds heel wat te zien en te ontdekken: de Huysmanhoeve herbergt de museale collectie van VVV Eeklo over landbouw en ambachten, een verzameling die u snel inzicht zal geven over de inventieve manieren waarop de Meetjeslanders hun geliefde land bewerkten. Na de inspanning komt uiteraard de ontspanning. In het rustieke decor van de hoeve, te midden van de natuurpracht, kan u heerlijk verpozen in de hoevetuin en genieten van streekproducten in de cafetaria. Indien gewenst, kunnen wij arrangementen voorzien met streekmaaltijden of koffie en gebak.