Wippelgem

Wippelgem door Vossenogen

In deze wandeling dompelt onze gids u onder in de unieke geschiedenis van het Meetjeslandse dorp Wippelgem en laat hij uw groep kijken naar de vele bezienswaardigheden door de ogen van twee bekende Wippelgemnaren: Achiel en Luc De Vos.

De ene Vos – Luc, de gevierde maar veel te vroeg overleden zanger – zal u waarschijnlijk bekender voorkomen dan de andere. Nochtans is Achiel De Vos een sleutelfiguur geweest binnen het Wippelgemse dorpsleven. Jarenlang documenteerde en onderzocht hij de geschiedenis en folklore van Wippelgem en omstreken, en zorgde hij er op zijn eentje voor dat veel wetenswaardigheden niet in de plooien van de geschiedenis verdwenen.

In deze wandeling gaan we langs plekken die voor beide Vossen een groot belang hadden. De zaal waar Luc De Vos zijn eerste stappen zette op het podium, maar ook het kasteel van Wippelgem die voor beide mannen een groot symbolisch belang hadden. Deze en nog veel andere locaties worden bekeken vanuit het beste perspectief mogelijk: met vossenogen.

Deze wandeling kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Evergem.